Rookscherm Pyrex CSV Sm

Het rookscherm Pyrex CSV – SM is de topper uit de Pyrex CSV productgroep. Speciaal ontwikkeld om onder hoge druk warme rook tegen te houden kan het rookscherm toch nog in een forse afmeting geproduceerd worden. Breedten tot 10.000 mm en hoogten tot 6.000 mm doen geen afbreuk aan de rookwerende capaciteiten van het scherm. Toch zijn de inbouwmaten zeer compact waardoor het scherm zeer goed integreerbaar is in architectonisch veeleisende omgevingen.

Het rookdichte scherm is getest volgens de EN 1634-3 en heeft daarbij een Sm classificatie behaald conform EN 13501-2. Dat houdt in dat de rooklekkage van het systeem als geheel minder als 50 m³/h bedraagt bij een drukverschil van 50 Pa en rooktemperaturen tot 200ºC. Door toepassing van verschillende doek typen en het geheel ontbreken van brandbare kunststof afdichtingen is ook een combinatie met brandwerendheid tot een classificatie van maar liefst EW120 mogelijk. EI-gelijkwaardige classificaties zijn haalbaar door het toepassen van brandlastvrije zones of koelen met water.

Aan de onderzijde is het scherm voorzien van een speciale flexibele afdichting opgebouwd uit snijdvast weefsel gevuld met loodkorrels. Deze zeer flexibele en uiteraard ook weer onbrandbare afdichting past zich aan oneffenheden in de vloer aan en garandeert zo ook aan de onderzijde een uitmuntende rookdichtheid.

Het duurzaam functioneren is gewaarborgd door de C2 classificatie volgens EN14600 hetgeen inhoudt dat het scherm 10.000 cycli heeft doorstaan zonder storingen of gebreken.

Bekijk ook andere type rookschermen