Rookscherm Pyrex CSV

Het rookscherm Pyrex CSV – H is het rookscherm uit de Pyrex CSV productgroep voor het rookdicht afsluiten van openingen in plafonds of bijvoorbeeld het compartimenteren van atria. Speciaal ontwikkeld om onder hoge druk rook tegen te houden kan het rookscherm toch nog in een forse afmeting geproduceerd worden. Breedten tot 20.000 mm en afrollengten tot 8.000 mm doen geen afbreuk aan de rookwerende capaciteiten van het scherm. Toch zijn de inbouwmaten zeer compact waardoor het scherm zeer goed integreerbaar is in architectonisch veeleisende omgevingen.

Het rookdichte scherm is getest volgens de EN 1634-3 en heeft daarbij zowel een Sa als een Sm classificatie behaald conform EN 13501-2. Dat houdt in dat de rooklekkage voor koude rook per meter systeemomtrek minder als 3 m³/h bedraagt bij een drukverschil van 25 Pa en rooktemperaturen tot 20ºC en dat de rooklekkage van het systeem als geheel minder als 50 m³/h bedraagt bij een drukverschil van 50 Pa en rooktemperaturen tot 200ºC.

Openen en sluiten van het scherm geschiedt met een zogenaamde Duplex-aandrijving. Sluiten van het scherm bij spanningsuitval wordt gewaarborgd door een zogenaamde UPS (Uninterrupted Power Supply)

Het duurzaam functioneren is gewaarborgd door de C1 classificatie volgens EN14600 hetgeen inhoudt dat het scherm meer als 500 cycli heeft doorstaan zonder storingen of gebreken.

Bekijk ook andere type rookschermen