Brandwerende rolschermen

Brandwerende rolschermen bieden een uitstekende oplossing voor het brandveilig compartimenteren in situaties met beperkte inbouwruimte in locaties zoals ziekenhuizen, overheidsinstellingen, winkelcentra en uiteraard diverse industriële toepassingen. Mede dankzij de brandweerstand van 60 of 90 minuten (conform de EW criteria) op basis van het tweezijdig testen volgens de EN 1634-1, is dit rolscherm uitermate geschikt voor de meest voorkomende vuurbelastingssituaties en mag deze zowel aan de vuurbelaste zijde als de niet-vuurbelaste zijde worden toegepast.

De brandwerende rolschermen zijn enkel geschikt voor binnen/binnen situaties en niet bestemd voor dagelijks gebruik, enkel in geval van een eventuele calamiteit.

Voordelen van een brandwerend rolscherm

  • Brandweerstand van 60 tot 90 minuten
  • Tweezijdig getest volgens EN 1634-1
  • Volgens EW-richtlijnen
  • Verbetering van brand- en vluchtveiligheid
  • Coating in RAL-kleur naar keuze
  • Minimaal 1 jaar garantie
  • Persoonlijk advies en maatwerk

Vertraag de verspreiding van rook en vuur

Wanneer een brand uitbreekt, kan een brandwerend rolscherm automatisch of handmatig worden geactiveerd. Het scherm rolt naar beneden en bedekt de openingen, zoals deuropeningen, ramen of gangen. Het belangrijkste kenmerk van brandwerende rolschermen is hun vermogen om vuur en rook tegen te houden en te vertragen voor een duur van 60 tot 90 minuten.

Hierdoor beperkt de brand zich tot een bepaald gebied en vertraagt een brandwerend rolscherm de verspreiding van het vuur naar aangrenzende ruimtes. Bovendien helpt het rolscherm om de verspreiding van giftige rook te verminderen, waardoor medewerkers meer tijd hebben om het gebouw veilig te verlaten.

Brandwerend rolscherm

RGT EW 60

Meer informatie

Brandwerend rolscherm

RGT EW 60 Compact

Meer informatie

Brandwerend rolscherm in magazijn

RGT EW 90

Meer informatie

Brandscherm

RGT EI(1) 45 / EI(2) 60 / EW 120

Meer informatie

Brandschermen in winkelcentrum

RGT EI(1) 60 / EI(2) 120 / EW 120

Meer informatie

Brandveilig compartimenteren

Brandwerende rolschermen worden vaak geïnstalleerd in gebouwen met verschillende compartimenten om de brandveiligheid te vergroten. Ze voldoen aan strenge brandveiligheidsnormen en worden getest volgens internationale brandclassificaties, zoals de Europese norm EN 1634-1 en EW-richtlijnen. Het gebruik van brandwerende rolschermen is daardoor een effectieve manier om de brandveiligheid van gebouwen te verbeteren en de bescherming van mensen en eigendommen te waarborgen.

Naast hun brandwerende eigenschappen kunnen sommige rolschermen ook andere functies bieden, zoals geluidsisolatie, inbraakwerendheid en thermische isolatie. Dankzij de coating in een RAL-kleur naar keuze integreert u een brandwerend rolscherm in uw pand zonder afbreuk te doen aan de esthetiek.

Brandwerend rolscherm prijs

De prijs van een brandwerend rolscherm varieert en is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de afmetingen, het materiaal, de brandwerendheidsclassificatie en eventuele extra functies of aanpassingen. De meeste brandwerende rolschermen worden op maat gemaakt om te voldoen aan de specifieke eisen en afmetingen van het gebouw. De totale oppervlakte in vierkante meters is bepalend voor de prijs.

Bij Brandschermenfabriek houden we de prijs laag dankzij een eenvoudig maar effectief bedrijfsmodel. We hebben onze fysieke vestigingen gesloten of omgebouwd tot lokale opslagruimtes voor onze technici en dealers die overal in het land aanwezig zijn. Op deze manier vermijden we onnodige kosten voor vierkante meters en alle bijkomende overheadkosten, zonder in te leveren op de kwaliteit.

Onderhoudskosten van een brandwerend rolscherm

Naast de aanschafkosten van een brandscherm is het belangrijk om rekening te houden met de onderhoudskosten die ermee gepaard gaan. Hoewel de brandwerende rolschermen in ons assortiment worden vervaardigd volgens de hoogste kwaliteitsnormen, staan ze vaak bloot aan diverse invloeden. Denk hierbij aan stof, condens, vet, vochtigheid, insecten en stoffen die verband houden met de aard van uw bedrijf. Bovendien worden ze ook beïnvloed door trillingen, bewegingen en temperatuurverschillen.

Houd uw brandwerende rolschermen in optimale conditie

De combinatie van al deze omgevingsinvloeden kan de materialen na verloop van tijd aantasten en de goede werking en betrouwbaarheid van het brandscherm beïnvloeden. Om ervoor te zorgen dat uw brandscherm in optimale staat blijft en altijd voldoet aan de vereiste veiligheidsnormen, is regelmatig onderhoud aanbevolen. Dit onderhoud helpt problemen tijdig te identificeren en te verhelpen, zodat de functionaliteit en betrouwbaarheid van uw brandscherm gewaarborgd blijven.

Bij Brandschermenfabriek begrijpen we het belang van regelmatig onderhoud en bieden we ondersteuning bij het onderhoudsproces. Onze experts voeren periodieke inspecties en onderhoudsbeurten uit om ervoor te zorgen dat uw brandwerende rolscherm optimaal presteert en lang meegaat. Interesse? Vraag ernaar bij het opvragen van een vrijblijvende offerte.

Brandwerend rolscherm kopen

Overweegt u een brandwerend rolscherm te kopen? Bepaal dan eerst de specifieke eisen en vereisten voor het brandwerende rolscherm. Denk aan zaken zoals de afmetingen, brandwerendheidsclassificatie, een automatisch of handmatig bedieningssysteem, kleur en eventuele extra functies. Vergelijk de producten in ons assortiment en kies het type brandwerend rolscherm dat bij uw behoeften past.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden om de brand- en vluchtveiligheid in uw pand te verbeteren door middel van brandwerende rolschermen? Onze deskundigen helpen u graag verder en voorzien u van advies op maat. Uiteraard bieden we ieder type brandwerend rolscherm op maat aan. Vraag direct een vrijblijvende offerte aan voor een prijsindicatie of neem telefonisch contact op voor deskundig advies.

ArrayOfferte aanvragen Array088 366 7381