Rookscherm Pyrex CSV Sa

Het rookscherm Pyrex CSV – Sa is het rookscherm uit de Pyrex CSV productgroep voor zogenaamd “koude” rook (a = ambient). Speciaal ontwikkeld om onder hoge druk koude rook tegen te houden kan het rookscherm toch nog in een forse afmeting geproduceerd worden. Breedten tot 10.000 mm en hoogten tot 6.000 mm doen geen afbreuk aan de rookwerende capaciteiten van het scherm. Toch zijn de inbouwmaten zeer compact waardoor het scherm zeer goed integreerbaar is in architectonisch veeleisende omgevingen.

Het rookdichte scherm is getest volgens de EN 1634-3 en heeft daarbij een Sa classificatie behaald conform EN 13501-2. Dat houdt in dat de rooklekkage van het systeem per meter systeemomtrek (ecxl. vloeraansluiting) minder als 3 m³/h bedraagt bij een drukverschil van 25 Pa en rooktemperaturen tot 20ºC. Door toepassing van verschillende doek typen en het geheel ontbreken van brandbare kunststof afdichtingen is ook een combinatie met brandwerendheid tot een classificatie van maar liefst EW120 mogelijk. EI-gelijkwaardige classificaties zijn haalbaar door het toepassen van brandlastvrije zones of koelen met water.

Aan de onderzijde is het scherm voorzien van een onderlijst uit sendzimir verzinkt plaatstaal die de behuizing van het scherm in geopende toestand geheel vlak afsluit. Optioneel is de onderlijst ook in een verende uitvoering leverbaar: deze zorgt voor een optimale aansluiting aan de omkasting bij grotere schermen en compenseert gelijktijdig oneffenheden in de vloer.

Het duurzaam functioneren is gewaarborgd door de C2 classificatie volgens EN14600 hetgeen inhoudt dat het scherm 10.000 cycli heeft doorstaan zonder storingen of gebreken.

Bekijk ook andere type rookschermen