Brandscherm Pyrex CSV F

Het Pyrex CSV F systeem is speciaal ontwikkeld om brandoverslag tussen aangrenzende gevel(s)-delen te voorkomen, bijvoorbeeld bij een horizontale lichtstraat aangrenzend aan een verticaal geveldeel of bij binnenhoeken van gebouwen kleiner als 90 graden. Veelal worden dergelijke situaties opgelost door het toepassen van brandvertragend glas of het geheel weglaten van gevelopeningen. Nadeel daarvan is echter dat er concessies moeten worden gedaan aan de lichtinval van het gebouw en ook bewegende delen in de gevel ten behoeve van ventilatie moeten worden geschrapt.

Dankzij de slanke vormgeving van dit brandscherm kan het vrijwel onzichtbaar worden weggewerkt in het gevelontwerp. Speciale voorzieningen zoals verwarmde zijgeleiders, hoge beschermingsgraad van de electronica en speciaal gecoate weefsels garanderen een probleemloze functie in weer en wind. MFPA Leipzig heeft een tweetal aan weer en wind blootgestelde referentiesystemen over een periode van 5 jaar getest en geen enkel manco vastgesteld.

Afhankelijk van het toegepaste doek kunnen EN 13501-2 classificaties van E30 tot E240 en EW30 tot EW120 gerealiseerd worden. Het systeem is getest volgens EN 1634-1 en NEN 6069 en voldoet daarmee aan het Bouwbesluit.

Het duurzaam functioneren is gewaarborgd door de C2 classificatie volgens EN14600 hetgeen inhoudt dat het scherm 10.000 cycli heeft doorstaan zonder storingen of gebreken.

Bekijk ook andere type brandschermen